De Nacht van Groningen, een hardloopevenement over vier verschillende afstanden, heeft zaterdagavond bijna tweeduizend deelnemers getrokken. 

Het was de eerste keer dat deze wedstrijd zo vroeg in het seizoen werd georganiseerd, waardoor het nu ook echt een 'nightrun' werd, door de sfeervol verlichte nachtelijke binnenstad.

Het was 16e keer dat de Nacht van Groningen werd gehouden. In totaal liepen 1.800 deelnemers mee met de vernieuwde 'nightrun' door Groningen. Ondersteund door lichteffecten waren de Ossenmarkt en het centrum het toneel van de 5 km, 10 km, 10 Engelse Mijlen en de Halve Marathon. 

Donker en sfeerlicht kwamen dit jaar nog meer naar voren door het besluit om het evenement eerder op de loopkalender te laten plaatsvinden. Deelnemers reageerden, aldus de organisatie, enthousiast op deze nieuwe opzet in het donker.

Veel lopers versierden zich met lichtjes om de benen, armen en zelfs in het haar. De onderdelen 10 EM (nieuw dit jaar) en Halve Marathon waren voortijdig uitverkocht.

Ossenmarkt

De Ossenmarkt was dit jaar voor het eerst de start- en finishlocatie. Het parcours in de binnenstad is uniek en het is één van de weinige hardloopevenementen in de avond.

Voorafgaand werd een cheque van 2.882 euro overhandigd aan het goede doel, dit jaar NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met CF (ook wel bekend als taaislijmziekte) in Nederland.

Klik hier voor alle uitslagen.