Vintage shoppen in de Der Aa-kerk, een hardloopwedstrijd in het pikkedonker of een tentoonstelling van strips uit Oost-Europese landen. Er is ook dit weekend weer genoeg te doen in de stad.

Zaterdagavond is de binnenstad het decor van de wedstrijd 'De nacht van Groningen', een hardloopwedstrijd dwars door het centrum en het Noorderplantsoen. Dit jaar doet het evenement haar naam echt eer aan. Door de Nacht van Groningen eerder op de loopkalender te plaatsen, lopen alle deelnemers hun afstand in het donker. De eerste hardlopers vertrekken om 20.30 uur.

Vintage jurken en tassen

Liefhebbers van mode en vintage kunnen zaterdag en zondag hun hart ophalen in de Der Aa-kerk, tijdens de vierde editie van de Vintage Rebel Kilo Sale. De kerk is dit weekend gevuld met kledingrekken vol met kleding uit de jaren zeventig, tachtig en negentig.

Bijzonder aan deze kledingverkoop is dat de kleding niet per stuk is geprijsd, maar per kilo wordt afgerekend. De voorraad wordt beide dagen steeds aangevuld, dus er is continu keuze uit een ruim assortiment kleding voor hem en voor haar. Van jurken en jassen tot denim en van tassen tot schoenen en broeken.

Oost-Europese strips

In het Stripmuseum aan de Westerhaven is dit weekend nog het staartje te zien van de expositie 'Komiks, van oost van west.' Zondag is de laatste dag van de tentoonstelling van strips uit een viertal Oost-Europese landen: Bulgarije, Polen, Servië en Tsjechië.

Wie Oost-Europa zegt, denkt daarbij niet snel aan strips. Toch leveren deze landen tal van begaafde tekenaars met belangrijke bijdragen aan de Negende Kunst, aldus het museum. "Neem bijvoorbeeld Grzegorz Rosiński, de tekenaar van de strip Thorgal - in de jaren tachtig en negentig één van de meest populaire reeksen in het Nederlands taalgebied."