Hardloopwedstrijd de Nacht van Groningen vindt aankomende zaterdag voor het eerst in het donker plaats. De avondloop vond eerdere edities nog plaats in mei. Dit jaar is de wedstrijd verplaatst naar maart, zodat hardlopers 's avonds nog in het donker kunnen lopen.

Tot nu toe hebben ruim 1.600 sportievelingen zich ingeschreven. De start en finish is voor het eerst op de Ossenmarkt.

De halve marathon en de 10 Engelse mijl starten om 20.30 uur. Om 20.40 en 20.50 uur starten respectievelijk de 5 en 10 kilometer.

Het startschot voor de diverse afstanden wordt gegeven door Gerard Kemkers, voormalig schaatscoach en nu verbonden aan het Topsportzorgcentrum van FC Groningen. Kemkers is niet de enige man van de FC die aanwezig is, ook onder andere teammanager Bas Roorda en directeur Hans Nijland lopen mee op de 10 kilometer.

Goede doel

Voorafgaand aan de start zal er een cheque overhandigd worden aan het goede doel, dit jaar is dat de NCFS. De Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting zet zich in voor een beter en langer leven voor kinderen en volwassenen met taaislijmziekte in Nederland.

Voor de latere beslissers is het nog mogelijk om zich in te schrijven. De 10 Engelse Mijl en de Halve Marathon zijn al uitverkocht, maar voor de 5 kilometer en de 10 kilometer zijn er nog startbewijzen beschikbaar.