De balkons van drie portiekflats in Hoogkerk en Oosterhoogebrug in de stad Groningen zijn niet veilig genoeg en worden daarom op korte termijn preventief versterkt.

Het gaat om 62 portiekflats en duplexwoningen aan de Polmanstraat en de Reddingiusweg in Hoogkerk en de P. Waijerstraat  in Oosterhoogebrug, zo meldt de verhuurder woningcorporatie Wierden en Borgen.

Uit landelijk onderzoek is gebleken dat bij woningen van voor 1975 de kans bestaat dat de constructieve veiligheid van balkons niet voldoet aan de huidige bouweisen.

Woningcorporatie Wierden en Borgen besloot daarom om onderzoek uit te laten voeren bij vier portiekflats in Groningen. Het onderzoek werd uitgevoerd door KPMS Bouwadvies.

Constructie

Uit het onderzoek blijkt dat de balkons van drie van de vier complexen inderdaad niet voldoen aan de eisen. Bewoners mogen daarom voorlopig niet op de balkons komen.

De balkons zullen door een aannemer preventief worden versterkt. De constructie wordt hierbij aangepast en verstevigd, zodat de balkons weer voldoen aan de eisen van het Bouwbesluit.

De verwachting is dat de plannen 17 maart gereed zijn.