De politie heeft vrijdagmiddag aan de Zuiderstraat in Muntendam een 52-jarige vrouw uit die plaats aangehouden wegens het neersteken van een 23-jarige Harenaar. Het slachtoffer werd zelf ook aangehouden omdat hij een mes en een nepvuurwapen bij zich droeg.

Bij de politie kwam een melding binnen dat op de Zuiderstraat iemand was neergestoken. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de Harenaar door de Muntendamse in zijn gezicht en rug te zijn gestoken.

Het slachtoffer wist zijn belaagster in bedwang te houden tot de politie arriveerde. Toen agenten de vrouw aanhielden, bleek ook zij verwondingen te hebben opgelopen.

Bij de gewonde man, die met een ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd, werden een mes en een nepvuurwapen aangetroffen. Hij is daarom aangehouden wegens verboden wapenbezit.

De vrouw, die door een arts aan haar verwondingen moest worden behandeld, is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag en zware mishandeling.

De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend, maar de politie vermoedt dat het tweetal ruziede over de verkoop van een auto.