FC Groningen tegen inkrimping Eredivisie

FC Groningen blijft voorstander van achttien clubs in de Eredivisie. Recent zijn diverse overleggen gevoerd om te kijken in hoeverre de competitieopzet van de Eredivisie kan zorgen voor een versterking. Een van de onderdelen is het terugbrengen van het aantal clubs naar zestien. 

FC Groningen is niet overtuigd dat daardoor de kwaliteit en spanning in de Eredivisie toeneemt. Dat meldt de club via de wekelijkse nieuwsbrief.

Algemeen directeur Hans Nijland is op de site van de club heel helder: "Met de kennis van nu zijn wij er op dit moment voorstander van de Eredivisie op achttien clubs te houden, mogelijk met een versterkte promotie-/degradatieregeling. Wij hebben namelijk niet de absolute overtuiging dat met een ander competitiemodel de kwaliteit, weerstand en spanning zal toenemen."

Discussie

Om er nog aan toe te voegen: "De Eredivisie is eigenlijk al jarenlang spannend. Dit jaar is het voor het eerst in tijden dat de traditionele top-3 een ruime afstand heeft ten opzichte van de andere clubs. Voor het verbeteren van de kwaliteit en het verhogen van de weerbaarheid zijn in onze ogen andere maatregelen nodig. Bovendien luisteren wij ook naar de geluiden onder supporters, die aangeven voorstander te zijn van een Eredivisie met 18 clubs waarbij de kampioen de kampioen is."

De discussie wordt op 13 en 14 maart voortgezet, waarna in de voorjaarsvergadering in mei 2017 een definitief besluit genomen over de competitieopzet van het seizoen 2018/2019.

 

Tip de redactie