Leden van motorclub No Surrender, die vorig jaar een 47-jarige Groninger hebben ontvoerd en ernstig hebben mishandeld, staan vrijdag voor het eerst voor de rechter. 

De verdachten zouden gedreigd hebben de vingers van het slachtoffer af te knippen. Ook zouden ze van plan zijn geweest om de No Surrender-tatoeage op de buik van de Groninger weg te branden met een strijkijzer.

De Groninger werd met de dood bedreigd en geschopt en geslagen, waarbij gebruik werd gemaakt van handschoenen met leren noppen erop. Volgens RTV Noord blijkt uit de voorlopige dagvaarding dat de man door de mishandelingen zwaar gewond is geraakt. 

Na de mishandeling reden de verdachten met het slachtoffer naar De Papiermolen waar zijn zoon klaar stond met 5000 euro, zoals de verdachten hadden geëist. Vervolgens werd hij in een busje geladen en half ontkleed in een bos in de buurt van Glimmen achtergelaten.

Dreigingen

De dreigingen bleven aan houden. De verdachten eisten meer geld en hebben hem opgewacht bij het ziekenhuis. "Bovendien zijn ze twee keer bij zijn woning langs geweest en werd de familie bedreigd", zegt persofficier Pieter van Rest.

Binnen No Surrender is not done om met de politie te praten, daarom beroepen de vier verdachten zich op hun zwijgrecht.

Vrijdag verschijnen de verdachten voor het eerst voor de rechter. Het gaat om een pro forma-zitting.