Het Groninger Forum verwacht tienduizend bezoekers te kunnen verwelkomen bij het Internationaal Filmfestival Rotterdam (IFFR) in Groningen, dat woensdag van start gaat. 

Het is de 21e editie van het vijfdaagse filmfestival in Groningen. "De verwachtingen zijn goed", vertelt Sandrina Scholte van het Groninger Forum. "We hopen dat we op een mooi bezoekersaantal van tienduizend mensen kunnen eindigen, net als vorig jaar."

Het filmfestival wordt gehouden van 1 tot en met 5 februari in het Groninger Forum. Tijdens het festival wordt een selectie getoond van de nieuwste en meest verrassende films die in Rotterdam op het witte doek verschijnen.

Het festival wordt woensdag geopend met Het doet zo zeer van Heleen van Royen. In deze film volgt Heleen van Royen haar bejaarde en verwarde moeder, die gebukt gaat onder het ouder worden.

Ook worden woensdag Moonlight en Jackie vertoond.Tijdens de avond is Heleen van Royen ook persoonlijk aanwezig om te vertellen over haar documentaire. Voorafgaand aan elke voorstelling geeft zij een korte inleiding.

Programma

In totaal worden vijftig films vertoond tijdens het filmfestival op verschillende locaties in Groningen. Andere films die te zien zijn, zijn onder andere The Handmaiden en American Honey.

Ook zijn er verschillende randactiviteiten zoals de IFFR Filmquiz en de vertoning van de film Häxan in de Der Aa-kerk, begeleid door live-muziek van Kinetophone.

Prijs

Tijdens het IFFR in Groningen vindt op 2 februari de prijsuitreiking plaats van de Beste Groninger Film. Deze prijs wordt uitgereikt aan de beste Groninger film en moet de filmindustrie in de provincie stimuleren en steunen.

De genomineerden winnen een prijs van duizend euro en de mogelijkheid om hun film te vertonen in het Groninger Forum. De prijsuitreiking begint om 21.30 uur.