De documentaire De Stille Beving wordt toch nog voor de Tweede Kamerverkiezingen uitgezonden. Dinsdag startte bevingsgedupeerde Annemarie Heite nog een actie, omdat de NPO de uitzending had uitgesteld. 

De uitzending van de documentaire wordt nu op zondag 12 maart om 21.00 uur uitgezonden op NPO2.

Op de site van de NPO stond de documentaire van filmmaker Piet Hein van der Hoek nog aangekondigd voor 13 maart, maar aan tafel bij Eva Jinek vernam Annemarie Heite maandagavond dat de uitzending is verplaatst naar 10 april, ruim na de Tweede Kamer-verkiezingen.

Heite riep dinsdag via Twitter Groningers op massaal aan netmanager Gijs van Beusekom te laten weten dat het van groot belang is dat stemmend Nederland nog voor de verkiezingen op de hoogte is van wat er in Groningen speelt.

'Grof schandaal'

"Een grof schandaal", zei Heite toen, wiens strijd tegen de NAM in de film wordt gevolgd. "Er is telkens beloofd dat de film voor de verkiezingen op tv zou komen en nu wijkt de NPO daar ineens vanaf. Van Beusekom is niet heel actief op Twitter, maar ik hoop dat we hem op deze manier toch op andere gedachten kunnen brengen", aldus een kwade Heite.

Of de twitteractie van Heite de reden is dat de film toch nog eerder wordt uitgezonden, is niet duidelijk. Heite meldde dinsdag in ieder geval zelf rond 14.00 uur 's middags dat de NPO de documentaire De Stille Beving nog voor de verkiezingen op 15 maart uitzendt.