FC Groningen speelt zondagmiddag in Friesland tegen SC Heerenveen. Volgens coach Ernest Faber is het voor zijn ploeg een grote uitdaging om deze editie van de 'Derby van het Noorden' te winnen.

Volgens Faber treft Groningen in het Abe Lenstra Stadion een goed voetballende ploeg die graag wil aanvallen.

"Vanuit onze speelwijze moeten we gebruik maken van hun zwakke kanten", aldus de trainer. "Het wordt een mooie uitdaging om daar voor de volle winst te gaan."

Het is aan zijn team om de ruimtes daarom klein te houden, zo zegt Faber op de website van zijn club. "Ze hebben veel beweging voorin, dus we moeten ze niet aan het voetballen laten komen."

Blessure Van Weert

Faber beschikt over een nagenoeg fitte selectie voor de Derby van het Noorden. Enige tegenvaller is de blessure van spits Tom van Weert, die langer duurt dan verwacht.

"Tom heeft een kneuzing in zijn enkel en dat valt wat tegen. Het is een moeilijke blessure, ik had hem al eerder terug verwacht, maar weet uit eigen ervaring dat het wel eens tegen kan vallen", aldus Faber.

De vervanger van Van Weert is net als vorige week Alexander Sørloth. Ook in de rest van het elftal zal Faber naar alle verwachting geen veranderingen doorvoeren ten opzichte van vorige week tegen Vitesse.

Opstelling

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Yoell van Nieff, Kasper Larsen, Etiënne Reijnen en Hans Hateboer

Middenveld: Bryan Linssen, Juninho Bacuna, Ruben Yttergard Jenssen en Simon Tibbling

Aanval: Mimoun Mahi en Alexander Sørloth