De Groningse Commissaris der Koning René Paas heeft de politie ingeschakeld na ‘intimidatie’ van gedeputeerde Patrick Brouns door een boze inwoner van Haren (72).

Volgens het Dagblad van het Noorden zou de man hebben laten weten er niet rouwig om te zijn wanneer iemand zich aan de gedeputeerde zou vergrijpen. En ook zou de man gezegd hebben dat hij moeite zou hebben om te stoppen als hij Brouns op het zebrapad zou tegenkomen.

De mogelijke bedreiging zou volgens de krant te maken hebben met de plannen voor de herindeling. Een meerderheid in de gemeenteraad van Haren is tegen samenvoeging met Groningen, maar de provincie wil de fusie desondanks doorzetten.

De gemoederen in Haren lopen daardoor hoog op. Volgens het Dagblad van het Noorden heeft gedeputeerde Brouns, die zelf woonachtig is in Haren, zelfs beveiliging nodig.

Telefoongesprek

De bejaarde inwoner van Haren zou vorige week een telefoongesprek hebben gevoerd met Commissaris René Paas. In dat gesprek noemde de man gedeputeerde Brouns een 'autistische bloedhond'.

De man riep Commissaris Paas op om Brouns tot de orde te roepen. Tijdens dat gesprek zou hij de commissaris hebben laten weten dat hij er niet rouwig om zou zijn wanneer iemand zich aan de gedeputeerde vergrijpt.

Politie

Er zijn inmiddels twee agenten bij de man op bezoek geweest. De Harenaar liet de agenten naar eigen zeggen weten geen woord terug te nemen van wat hij de commissaris had gezegd.

Hij geeft aan grote moeite te hebben met een fusie tussen Haren en Groningen. "Die rode kneuzenkwekerij, daar wil je toch echt niet bij horen", aldus de man in het Dagblad van het Noorden.