Een arrestatieteam heeft dinsdag vier mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende beroving op 12 oktober 2016 in Groningen.

Op woensdag 12 oktober werd een 26-jarige man uit Hoogeveen door drie mannen beroofd op de Esdoornlaan in Groningen. Onder bedreiging van meerdere automatische wapens moest hij onder andere zijn sieraden en telefoon afgeven.

Nog op dezelfde dag pakte een arrestatieteam een 36-jarige verdachte op in zijn woning in Groningen. Deze man zit nog steeds vast.

Onderzoek

Politieonderzoek leverde uiteindelijk de identiteit van nog vijf verdachten op: vier mannen van 22, 25, 29 en 30 jaar en een 23-jarige vrouw, allen uit Groningen.   

Deze vijf verdachten werden dinsdag op verschillende plekken in Groningen en Winschoten ingerekend door een arrestatieteam.  

Wapens en drugs

Volgens de politie had de 22-jarige verdachte een vuurwapen binnen handbereik toen hij werd aangehouden. Bij de aanhouding van een aantal andere verdachten werden verschillende soorten drugs aangetroffen.

In totaal trof de politie tijdens de huiszoekingen een machinepistool, een handvuurwapen, vier imitatievuurwapens, munitie, grote hoeveelheden soft- en harddrugs en ruim 8000 euro aan contanten aangetroffen.