FC Groningen hervat competitie tegen directe concurrent Heracles

FC Groningen speelt zaterdagavond in Almelo zijn eerste wedstrijd na de winterstop tegen directe concurrent Heracles Almelo, dat één plaats hoger staat op de ranglijst.

Coach Ernest Faber heeft zijn ploeg noodgedwongen op enkele plaatsen moeten wijzigen. Zo keert Bryan Linssen terug in de basis omdat Albert Rusnák is vertrokken naar Real Salt Lake, vervangt Desevio Payne de geschorste Hans Hateboer en speelt Alexander Sørloth in de spits omdat Tom van Weert kampt met een enkelblessure.

Op de clubwebsite licht Faber de keuzes voor de noodgedwongen wijzigingen als volgt toe: "Bryan Linssen krijgt momenteel de voorkeur boven bijvoorbeeld Oussama Idrissi vanwege de balans in het elftal en omdat Linssen meer natuurlijk kan wisselen tussen de diverse aanvallende posities. Desevio Payne is meer dan Samir Memisevic een echte back. En voor Alexander Sørloth is er meer toekomst bij de club dan voor Danny Hoesen", aldus de trainer.

In Almelo treft FC Groningen een tegenstander die met Groningen concurreert voor een plek in het linkerrijtje. Wint Groningen dan streeft het de tukkers voorbij op de ranglijst.

Opstelling FC Groningen

Doel: Sergio Padt

Verdediging: Yoell van Nieff, Kasper Larsen, Etienne Reijnen en Desevio Payne

Middenveld: Bryan Linssen, Ruben Yttergard Jenssen, Juninho Bacuna en Simon Tibbling

Aanval: Mimoun Mahi en Alexander Sørloth

Tip de redactie