Gronings talent op de Vismarkt tijdens Eurosonic Noorderslag

Op de Vismarkt in Groningen is tijdens Eurosonic Noorderslag een Talentspot ingericht voor muzikaal en artistiek talent van eigen Groningse bodem.

De Talentspot is onderdeel van de City of Talent–campagne van het Akkoord van Groningen.

Bezoekers kunnen op donderdag en vrijdag tussen 16.00 uur en 22.00 uur en zaterdag tussen 14.00 uur en 19.00 uur gratis genieten van kunst en muziek van Gronings talent.

Kunst van Knetterijs

Het kunstcollectief Knetterijs bestaat uit een groep pas afgestudeerde illustratoren van Kunstacademie Minerva. Op de Vismarkt exposeren zij eerdere, speciaal voor de City of Talent campagne gemaakte werken met Eurosonic Noorderslag als inspiratiebron.

Daarnaast bedrukken ze ter plekke t-shirts en rugzakken en gaan ze live aan de slag met zeefdrukken en schermen.

Speel mee met Chordify

Het internationaal succesvolle bedrijf van Groningse bodem Chordify geeft het publiek de gelegenheid om oude en nieuwe Eurosonic-hits zelf te leren spelen. De muziekdienst berekent automatisch de akkoorden van elk willekeurig nummer en zet ze in een handige player voor gitaar, ukulele en piano.

Geïnteresseerden kunnen tijdens ESNS binnen 15 minuten een nummer leren meespelen en vervolgens op een open podium hun nieuwe vaardigheden aan het publiek tonen.

Muziek

Naast het open podium voor bezoekers en enthousiastelingen, treden ook diverse live acts op bij de Talentspot, zoals de shoegaze popband DJ Hagy, Inge van Calkar met een mix van folk en pop en Pip Blom met lo-fi indie muziek.

Rockspots en Eurosonic kaart

Eurosonic Noorderslag en City of Talent hebben een handige kaart gemaakt met een overzicht van het gratis randprogramma van Eurosonic en de Rockspots.

Deze Rockspots zijn plaatsen waar lokale ondernemers speciaal voor muziekliefhebbers iets organiseren ter gelegenheid van Eurosonic Noorderslag.

De kaart is onder meer verkrijgbaar bij de VVV-winkel op de Grote Markt, de Rockspots (herkenbaar aan een sticker op de winkelruit) en de locaties waar Eurosonic Noorderslag plaatsvindt.

Tip de redactie