Verfwinkel Bossina aan de Pottebakkersrijge 21 is sinds 1 december weer open. De oudste verfwinkel van Groningen sloot eerder dit jaar nog de deuren na een faillissement. 

Ondernemer René Laeven blaast Bossina echter weer nieuw leven in. Na enkele weken voorbereiding is de verfspeciaalzaak nu alweer open.

Bossina was sinds 1903 gevestigd bij de Westerhaven. Door de veranderende markt moest Bossina echter de deuren sluiten. Toen René Laeven dit slechte nieuws vernam besloot hij meteen actie te ondernemen. “Ik werk al 25 jaar in de verfbranche en had de wens om mijn ervaring en ideeën tot uiting te laten komen in een mooie ambachtelijke verfspeciaalzaak. Het pand van Bossina, maar ook de historie van Bossina sloten hier perfect bij aan. Het zou zonde zijn als zo een mooi bedrijf voorgoed zou verdwijnen uit Groningen”, aldus Laeven.

“Verfspeciaalzaak Bossina blijft de ambachtelijke verfspecialist voor Groningen”, zegt Laeven. “Er is nog steeds veel aandacht voor kwaliteit en service, maar er is ook wat veranderd. Want vooralsnog is de overname van de kunstenaarsbenodigdheden niet mogelijk.”

De winkel heeft een industriële uitstraling gekregen. Naast de vertrouwde producten van onder andere Sikkens en specialistische lakken voor bijvoorbeeld boten, zijn er ook nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd. Nieuw zijn decoratieve muurverven, natuurlijke verven en behang. Ook is er zeer regelmatig een binnenhuisarchitect aanwezig om klanten van kleur of inrichtingsadvies te voorzien.

Verfspeciaalzaak Bossina is geopend van dinsdag tot en met zaterdag.