Om forensen te bewegen de auto te verruilen voor het openbaar vervoer, verstrekt Groningen Bereikbaar gratis ‘ov-probeerkaarten’.

Dit vanwege de verbouwingen aan de zuidelijke ringweg, die in januari volgend jaar van start gaan. De werkzaamheden zullen ernstige verkeershinder met zich meebrengen.

Groningen Bereikbaar wil het komende jaar forensen daarom kennis laten maken met het openbaar vervoer. Het gaat vooral om werknemers van bedrijven in de stad die tot nu toe vanuit de regio met de auto naar hun werk gaan. Ze mogen drie weken gratis met het openbaar vervoer reizen en krijgen daarna een reisabonnement aangeboden.

De actie is in eerste instantie bedoeld voor deelnemers van de partnerbedrijven van Groningen Bereikbaar: de grote werkgevers in de stad. Maar ook andere werknemers kunnen zich aanmelden. Groningen Bereikbaar kijkt dan of hij of zij in aanmerking komt voor de gratis ov-kaart.

Persoonlijk reisadvies

De deelnemers krijgen een persoonlijk reisadvies. Ze moeten er wel mee akkoord gaan dat hun reisbewegingen gevolgd worden en mogen de kaart alleen gebruiken voor woon- en werkverkeer.

Na drie weken de kaart te hebben geprobeerd, krijgen de deelnemers de vraag hoe het bevallen is. Als ze positief zijn, krijgen ze op basis van hun reisgedrag advies over een reisabonnement.