Als eerbetoon aan Nobelprijswinnaar Ben Feringa wordt woensdagmiddag een levensgrote versie van de door hem ontwikkelde ‘nanocar’ geplaatst. Ook wordt op de Martinitoren een portret van Alfred Nobel geprojecteerd.

De nanocar heeft in werkelijkheid de grootte van een miljoenste millimeter. Het uitvergrote model op de Grote Markt, een initiatief van de gemeente Groningen en Marketing Groningen, heeft een afmeting van 4 bij 6,5 meter.

De nanocar is vanaf vandaag 15.00 uur tot aanstaande vrijdag te zien op de Grote Markt, daarna vertrekt hij naar het plein voor het Academiegebouw om later op het Zerniketerrein zijn uiteindelijke plaats in te nemen.

De organisatoren nodigen iedereen uit om een selfie te maken met de nanocar, de leukste inzending wordt beloond met een 3D full body-beeldje oftewel een miniversie van zichzelf.

Alfred Nobel

Naast de levensgrote nanocar is er vanaf morgen ook een speciale projectie op de Martinitoren te zien die het portret van Alfred Nobel toont. Deze projectie is te zien tot 10 december.

Aanleiding voor de activiteiten rondom de Nobelprijswinnaar is de lezing die Feringa woensdag
30 november geeft in de Martinikerk in Groningen: de lezing die hij tijdens de uitreiking van de Nobelprijs op 10 december in Zweden ook zal geven.