FC Groningen zal zaterdagavond in Zwolle aantreden met dezelfde elf spelers als in de gewonnen thuiswedstrijd van vorige week tegen ADO Den Haag.

"We hebben tegen ADO Den Haag prima gespeeld. Het was met name in de eerste helft bij vlagen heel goed. In de tweede helft werd het slordiger aan de bal", blikt coach FC Groningen-coach Ernest Faber terug op afgelopen zondag.

De trainer ziet dan ook weinig redenen te zien om zijn basisopstelling te wijzigen. "Wat dat betreft zijn er ook weinig verrassingen te verwachten", zo zegt hij op de website van zijn club.

Faber noemt tegenstander PEC Zwolle een goed voetballende ploeg. "Het is een ploeg die graag aanvallend speelt, zeker voor eigen publiek."

Volgens de trainer moeten de Groningen-spelers vooral durven te voetballen. "We moeten kansen blijven creëren om te scoren. En afgelopen wedstrijd hebben we dat gekoppeld aan een gunstig resultaat. We zullen in Zwolle ook ruimte krijgen en die zullen we moeten benutten om kansen te kunnen blijven creëren. Zwolle en Groningen zijn ploegen met soortgelijke intenties. Wat wij zelf doen, is daarbij het belangrijkste", zo besluit Faber zijn voorbeschouwing.