Het wijkwinkelcentrum van Hoogkerk is door NederlandSchoon verkozen tot het schoonste winkelgebied van de gemeente Groningen.

Jaarlijks organiseert NederlandSchoon de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Dit jaar werden in heel Nederland 559 wijkwinkelgebieden beoordeeld op hun netheid.

In Groningen werden dertien winkelcentra beoordeeld. Er vond een inspectie plaats en bezoekers werden gevraagd naar hun mening over de netheid van de winkelomgeving.

Negen van de dertien Groningse winkelcentra scoorden boven het landelijk gemiddelde, met als uitschieter Winkelcentrum Hoogkerk, dat in Groningen op de eerste plek eindigde. Reitdiephaven en Paddepoel eindigden op plekken twee en drie.

Prijsuitreiking

De gemeente Groningen ondersteunde de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing voor het tweede jaar op rij. Het stadsbestuur stelt een geldprijs van drieduizend euro beschikbaar voor het winnende winkelcentrum.

Wethouder Joost van Keulen reikte de prijs vrijdag samen met voorzitter Klaas Holtman van de Vereniging Bedrijvenparken Groningen West (VBGW) uit aan een vertegenwoordiging van winkeliers uit Hoogkerk.