Het concept 'Merckt' is de winnaar geworden van de ontwikkelcompetitie voor de invulling van de hoek Grote Markt-Poelestraat.

Wethouder Roeland van der Schaaf onthulde woensdagmiddag op het stadhuis een maquette van het winnende pand, dat naar verwachting eind 2018 zijn deuren zal openen voor het publiek.

In totaal brachten 20.419 Stadjers hun stem uit op één van de drie gepresenteerde ontwerpen. Merckt, een ontwerp van Powerhouse Company voor projectontwikkelaar Mensenborgh. Het plan voorziet in een ‘Food Merckt’ op de begane grond en 25 koopappartementen op de verdiepingen. Bovenop het pand is ruimte voor rooftop bar met een overdekt dakterras dat uitzicht biedt over de stad.

Merckt kreeg uiteindelijk 14.572 van de publieksstemmen, oftewel 71 procent. Deze waren goed voor 25 van de te verdelen 100 punten. De andere 75 punten werden door de vakjury toegekend op basis van de architectuur, het programma, de planning en bouwlogistiek en de duurzaamheid. Ook bij de jury eindigde het Merckt-concept bovenaan.

Op korte termijn wordt met Mensenborgh een contract afgesloten voor de realisatie van het project. Vervolgens zal begin volgend jaar begonnen worden met de sloop van het huidige, roze geschilderde pand. In de zomervakantie van 2017 moet de bouw van start gaan en het pand zal naar verwachting eind 2018 worden opgeleverd.