Net als de andere aandeelhouders is ook de gemeente Groningen bereid te investeren in de ontwikkeling van Groningen Airport Eelde tot een ‘internationale toegangspoort voor Noord-Nederland’.

Het college van b en w kiest daarmee voor één van drie scenario’s voor de luchthaven die voortkomen uit een strategische verkenning. De andere opties waren een klein recreatief vliegveld of een vliegveld met slechts enkele vakantievluchten.

Uit een online publieksconsultatie bleek het scenario voor een ‘toegangspoort tot het Noorden’ op afstand het meest populair. Liefst 2243 van de 2597 respondenten gaf aan een voorkeur te hebben voor dit scenario.

Het Groningse stadsbestuur sluit zich nu bij die keuze aan en geeft daarmee aan bereid te zijn te investeren in de luchthaven. De gemeenteraad moet nog over het voorstel beslissen.

Ook de vier andere aandeelhouders (de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Assen en Tynaarlo) hebben inmiddels aangegeven geld te willen steken in de ontwikkeling van ‘Eelde’ tot een belangrijke luchthaven voor heel Noord-Nederland.