Het treinverkeer tussen Sauwerd en Roodeschool is sinds maandagochtend weer hervat. Het afgelopen weekend is er hard gewerkt om het spoor te repareren na een treinongeluk bij Winsum. 

Ter hoogte van de Voslaan botste vrijdag rond het middaguur een melkwagen op een onbewaakte overgang op een trein. De trein ontspoorde en bij het ongeval vielen achttien gewonden.

ProRail is in de nacht van vrijdag op zaterdag meteen begonnen met het bergen van de trein. Zondag is het spoor gerepareerd. Tot in de ochtenduren zijn er tests geweest, zodat het treinverkeer maandagochtend veilig kon worden hervat.

Matrixborgen en knipperlichten

Bij de overgang zijn uit voorzorg grote matrixborden en een oranje knipperlicht gezet om bestuurders te waarschuwen voor de treinen.

De spoorwegovergang staat al jaren ter discussie. In de afgelopen drie jaar vonden er drie grote ongelukken plaats, waarvan twee met een dodelijke afloop. ProRail zegt al een plan klaar te hebben liggen om de overgang te sluiten, maar heeft een conflict met de eigenaar van de grond.