Onderzoek naar overval nachtwinkel Groningen

De Groningse politie doet onderzoek naar de overval op een nachtwinkel aan de Oliemuldersweg. Deze overval, door vier mannen, vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag 18 november, zo meldt de politie zaterdag op haar website.

Een 53-jarige winkelbediende uit Groningen en een 32-jarige man uit Hoogezand waren in de winkel aanwezig toen vier onbekende personen na middernacht naar binnen kwamen en dreigden met een steekwapen. Zij droegen allen bivakmutsen. Bij de overval zijn onder andere flessen alcohol weggenomen. 

De 32-jarige man raakte hierbij licht gewond. De daders sloegen vervolgens op de vlucht. Het vermoeden is dat zij geholpen zijn door een vijfde persoon, die buiten de winkel bleef wachten tijdens de overval. 

Agenten zijn na de melding met spoed ter plaatse gegaan en hebben in de omgeving van de winkel gezocht naar de daders. Ook is er ter plaatse sporenonderzoek gedaan.

Op 9 oktober werd dezelfde nachtwinkel ook in de nachtelijke uren overvallen. Twee onbekende personen hadden toen ook goederen uit de winkel weggenomen. De politie heeft beide zaken in onderzoek en kijkt of er eventueel sprake is van een verband. Er is in beide zaken nog niemand aangehouden.

Tip de redactie