Groningse Stadhuis wordt mogelijk verbouwd

Het Groningse Stadhuis wordt mogelijk verbouwd. Dat bleek afgelopen zaterdag tijdens het Let’s Gro Festival. Daar werden ideeën gepresenteerd van drie architecten. 

De gemeente had hen gevraag met ideeën te komen omdat het Stadhuis te klein begint te worden. Bovendien is het oude Stadhuis aan onderhoud toe.

Er werden onder meer schetsen gepresenteerd om het stadhuis te voorzien van een nieuwe raadszaal op de derde etage, dat boven het dak uitsteekt. Maar ook was er een plan om aan de kant van de Waagstraat - de achterzijde dus -  een glazen pui aan te brengen.

Of het gemeentebestuur dat plan gaat uitvoeren, is nog maar de vraag. Eerder al lieten ze weten dat de voorkeur uit gaat naar een sobere en doelmatige aanpak. Onderhoud is wel nodig, want het gebouw is niet zo energiezuinig en het monument is nog niet aardbevingsbestendig. Bovendien moet de raadzaal worden aangepast vanwege uitbreiding van de gemeenteraad.

De drie architecten hebben verkenningen uitgevoerd en keken naar verschillende scenario’s. De gemeente neemt daar later een besluit over.

Tip de redactie