Donderdag- en vrijdagavond worden in het kader van het inspiratiefestival Let’s Gro twee publieksavonden gehouden over de toekomst van de oostzijde van de Grote Markt in Groningen.

Donderdag presenteert de Berlijnse architect Thomas Müller zijn studies naar de voorgevel van het hotel dat in het midden van de oostwand gebouwd wordt.

Het middendeel van de oostwand van de Grote Markt, van het gebouw van studentensociëteit Vindicat tot aan de Naberstraat, krijgt een hotel met op de begane grond een grand café. Architect Thomas Müller presenteert donderdagvond drie ontwerpen voor de gevels van het hotel. De bezoekers van die avond kunnen daarover met hem in gesprek.

Vrijdagavond presenteren drie ontwikkelaars hun plannen voor het hoekpand Grote Markt-Poelestraat. Aan het eind van de avond start de publieksenquête: Groningers kunnen meebeslissen over de architectuur van het hoekpand. Ook een vakjury buigt zich over de architectuur en beoordeelt tevens een aantal andere aspecten. Thomas Müller is voorzitter van de vakjury.

Beide avonden worden gehouden in het Groninger Forum, Hereplein 73 in Groningen en beginnen om 20.00 uur.