Een grote meerderheid van het publiek wil dat er geïnvesteerd wordt in Groningen Airport Eelde zodat het vliegveld zich kan ontwikkelen tot 'Toegangspoort voor het Noorden'.

Er werden onlangs drie scenario’s gepresenteerd waar het publiek een keuze uit mocht maken. In totaal 2597 mensen brachten een voorkeursstem uit.

Het scenario 'Toegangspoort voor het Noorden' kreeg veruit de meeste stemmen: 2243 in totaal, ofwel 86 procent. In dit scenario krijgt het vliegveld een grote opknapbeurt en wordt het aantal lijnvluchten uitgebreid. Uiteindelijk zouden er dan jaarlijks 400.000 passagiers gebruik moeten maken van 'Eelde'. Dat zou het Noorden 30 tot 54 miljoen euro opleveren omdat er meer banen komen en het vestigingsklimaat verbetert.

Het scenario 'Klein Vliegveld', waarbij er een einde zou komen aan commerciële vluchten, kreeg 212 stemmen, ofwel 8 procent. Het minst populair was de optie 'Vakantievluchten', waarbij het vliegveld zich richt op enkele vluchten naar het buitenland.  In totaal 142 personen, ofwel 5 procent, sprak een voorkeur uit voor deze optie.

De publieksconsultatie vormt een onderdeel van de toekomstverkenning Groningen Airport Eelde die momenteel wordt uitgevoerd door de aandeelhouders provincies Drenthe en Groningen en gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo.  Volgens de partijen speelt de uitkomst een belangrijke rol bij de uiteindelijke besluitvorming over de toekomst van het vliegveld.