Het Groningse architectuurcentrum Platform GRAS heeft samen met een aantal vastgoedontwikkelaars en architectenbureaus het plan opgevat om onder de naam 'Het Woongenootschap' een nieuwe woningcorporatie op te richten.

Volgens de initiatiefnemers groeit het aantal Groningers dat teveel verdient voor een sociale huurwoning, maar niet voldoende voor de particuliere huurmarkt of om een woning te kopen.

"Bestaande corporaties kunnen vaak niet meer bouwen voor deze groep en particuliere ontwikkelaars doen het niet, omdat projecten voor bijvoorbeeld jongeren meer opleveren", zo zegt Platform GRAS-directeur Peter Michiel Schaap in het Dagblad van het Noorden.

Hoe de nieuwe corporatie aan de woningvraag wil gaan voldoen, is momenteel nog onderwerp van onderzoek en overleg. Het Woongenootschap zal zich dan ook presenteren tijdens inspiratiefestival Let’s Gro, dat plaatsvindt van 9 tot en met 12 november. "We hopen dan potentiële huurder en kopers te treffen, maar ook partijen die kunnen meedenken", aldus Schaap.