Ernest Faber keert zaterdag met FC Groningen terug naar het stadion waar hij vorig jaar nog trainer was. Volgens de coach zal zijn huidige spelersgroep 'moeten vechten voor elke bal' om een goed resultaat te behalen tegen NEC in Nijmegen.

Hoewel Faber voor de zomerstop nog in Nijmegen voor de groep stond, kent hij nog slechts een handjevol spelers van de huidige NEC-selectie. 'Er zijn nog vier of vijf spelers over, maar met veel mensen binnen de club heb ik nog geregeld contact', zo zegt hij op de website van FC Groningen.

Wel is Faber bekend met zijn opvolger bij NEC, Peter Hybala. "In mijn tijd als jeugdtrainer bij PSV was hij jeugdcoach bij Borussia Dortmund. Het is een heel bevlogen en gepassioneerde trainer. Dat zie je ook terug in zijn ploeg. Ze hebben veel loopvermogen en agressie in het elftal."

Om een kans te maken op een goed resultaat zullen de Groningers daar volgens hun coach dezelfde instelling tegenover moeten stellen. "We zullen moeten vechten voor elke bal", aldus Faber.

Veranderingen

Trainer Ernest Faber moet het zaterdagavond doen zonder de geblesseerde Samir Memisevic. De verdediger raakte in de beginfase van het uitduel met Willem II geblesseerd aan een scheenbeen.

Daarnaast zal nog een aantal wijzigingen plaatsvinden in de basiself. "We willen het accent tegen NEC wat anders leggen", aldus Faber. "Als spelers niet starten, ligt dat niet aan de individuele prestaties van die spelers. We kijken altijd naar het grote geheel en stellen de spelers op waarmee we denken de grootste kans te hebben om te winnen. Het is belangrijk de punten mee naar Groningen te nemen."

Ranglijst

Indien Groningen, dat momenteel zestiende staat, wint in Nijmegen dan streeft het NEC, dat nu twaalfde staat, in punten voorbij.