Stichting Kind en Ziekenhuis heeft donderdag een Gouden Smiley toegekend aan de Verpleegafdeling Kinderen van het Martini Ziekenhuis.

De Gouden Smiley staat symbool voor excellente kindgerichte zorg op de kinder- en dagbehandelingsafdeling.

Aan het toekennen van de Gouden Smiley gaat een uitgebreide visitatie vooraf gericht. Daarbij wordt gekeken naar de informatievoorziening, de aanwezigheid van en samenwerking met ouders en hoe er wordt omgegaan met pijn en angst en natuurlijk het kind-zijn van de jonge patiënten.

Een van de voorwaarden voor de Gouden Smiley is het gebruik van een zogeheten Ervaringsmonitor waarin kinderen, jongeren en hun ouders de zorg kunnen evalueren. Zo wordt de kindgerichte zorg ook continu gemeten en kan waar nodig dus nog sneller worden verbeterd.

‘Wij maken altijd met het kind en de ouders samen een behandelplan waar iedereen zich comfortabel bij voelt’, zo zegt Gerda van Bergen, unithoofd van de Verpleegafdeling Kinderen, op de website van het Martini Ziekenhuis. ‘Door goed te luisteren naar kind en ouders, onder andere met behulp van de ervaringsmonitor, hebben we de Gouden Smiley verdiend.’