De rechtbank in Almelo heeft de inhoudelijke behandeling van de omvangrijke fraudezaak bij de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) doorgeschoven naar volgend jaar.

De zaak wordt uitgesteld omdat de rechtbank verwacht meer tijd nodig te hebben voor alle verhoren. Alleen voor het horen van de verdachten wordt volgens het Dagblad van het Noorden vier dagen uitgetrokken.

Tijdens de zitting van maandag werd wel duidelijk dat de directe leidinggevende van hoofdverdachte voorlopig niet langer verdacht wordt van betrokkenheid bij de zaak. Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om aan te tonen dat hij van de fraude afwist.

Hoofdverdachte in de zaak is het voormalige hoofd technisch beheer van de RUG, Hans G. Hij zou samen met zeven mede-verdachten, waaronder zijn vrouw, zoon en schoondochter, de Groningse universiteit voor 1,1 miljoen euro hebben benadeeld.

Volgens het Openbaar Ministerie gunde G. installatie- en bouwbedrijven jarenlang opdrachten in ruil voor betalingen en andere tegenprestaties. Zijn vrouw wordt verdacht van het witwassen van frauduleus verkregen geld.