De politie heeft twee honden ingezet tijdens het onderzoek bij het bedreigde Maartenscollege in Haren. De honden zochten naar "alles dat verdacht kan zijn”. Uiteindelijk werd niets verdachts gevonden.

De politie liet maandag rond het middaguur weten dat het onderzoek bij de scholen zelf is afgesloten.

"We wilden er zeker van zijn dat er niet iets geks in of rond de scholen ligt", zegt een woordvoerder van de politie. "De honden slaan aan als ze iets verdachts zien." De woordvoerder kon niet zeggen of werd gezocht naar bijvoorbeeld een explosief.

De politie kon rond het middaguur ook nog niets zeggen over de identiteit van de afzender en of die een bekende van de school is. "We doen daar ook nog onderzoek naar. We willen ook snel weten hoe we deze dreiging moeten interpreteren."

Zekere voor het onzekere

De politie neemt met de ontruiming en de zoekhonden vooral het zekere voor het onzekere. "Je wilt achteraf niet tot de conclusie komen, dat je toch betere maatregelen had moeten nemen", aldus de politie.

De woordvoerder verwacht zelf niet dat de leerlingen maandag nog weer naar school kunnen. "Het is aan de school om de lessen al dan niet te hervatten."