De NAM heeft de afgelopen tijd meer dan 1 miljard euro gestoken in de aanpak van de aardbevingsproblematiek in Groningen. Ruim een half miljard daarvan ging op aan schadeherstel.

Volgens gegevens van de Nationaal Coördinator Groningen is er tot 1 oktober van dit jaar 1.089.000.000 euro uitgegeven aan onderzoek naar en het herstellen en voorkomen van aardbevingsschade.

Volgens het Dagblad van het Noorden ging iets minder dan de helft daarvan naar de afhandeling van in totaal 74.797 schademeldingen. Daarnaast is 160 miljoen euro uitgegeven aan de waardevermeerderingsregeling, waarmee huiseigenaren met schade energiebesparende maatregelen konden nemen.

Preventie en veiligheid

Verder is er ruim 316 miljoen euro uitgegeven aan preventieve maatregelen en veiligheid en heeft de NAM 61 huizen in het gebied opgekocht.

Aan het versterken van de economie in het Groningse aardbevingsgebied werd 39 miljoen euro uitgegeven, zo blijkt uit de cijfers van de Nationaal Coördinator Groningen. Aan het verbeteren van de leefbaarheid werd 10 miljoen besteed.

Daarnaast legde de provincie Groningen nog 32,5 miljoen euro bij voor het verbeteren van de economie en leefbaarheid.