De 30e editie van de Dag van de Groninger Geschiedenis heeft duizenden bezoekers getrokken. De belangstelling voor de historie van de stad is dus onverminderd groot.

Middelpunt van het evenement was de Groninger Archieven. Eén van de hoogtepunten was de uitreiking van de scriptieprijs.

Op het programma van het gratis festival stonden onder meer 23 lezingen, 14 muziekoptredens en voorstellingen, 10 rondleidingen en stadwandelingen en 10 historische vaar- en voertuigen. De informatiemarkt brak dit jaar alle records met maar liefst 59 stands van historische verenigingen en musea.

Tijdens deze Dag van de Groninger Geschiedenis werd voor het eerst de Scriptieprijs Groninger Geschiedenis uitgereikt. De juryprijs en de publieksprijs zijn beide gewonnen door Björn Quanjer, voor zijn scriptie ‘De fiets in Groningen: Een studie naar het fietsgebruik, de beeldvorming en de politieke besluitvorming rondom de fiets in Groningen 1885-1935.'

De Dag van de Groninger Geschiedenis werd georganiseerd door RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, het Gronings Audiovisueel Archief, Cultuurhistorische vereniging Stad en Lande, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, het Groninger Museum,  Groninger Forum Bibliotheek en GHD Ubbo Emmius.