Het Groninger Museum start maandag om 9.00 uur met de online voorverkoop van kaarten voor de expositie Rodin – Genius at Work. De tentoonstelling is te zien vanaf 19 november.

Met ruim 140 beelden en 20 werken op papier is het de grootste tentoonstelling ooit in Nederland over kunstenaar Auguste Rodin. Het museum is er onder andere in geslaagd de wereldberoemde werken De Kus, Balzac en De Denker naar Groningen te halen.

Auguste Rodin (1840-1917) behoort tot een van de grootste beeldhouwers aller tijden. Zijn vermogen om de emotionele en psychologische complexiteit van de mens vast te leggen, in combinatie met zijn zoektocht naar vernieuwing in de beeldhouwkunst, maakt hem tot een universeel kunstenaar, aldus het museum.

Rondom de tentoonstelling worden door het museum tal van activiteiten georganiseerd. Elke vrijdagavond kunnen geïnteresseerden onder het genot van een cocktail en livemuziek een verrassend programma volgen met interessante sprekers of een liveperformance, waarna de tentoonstelling kan worden bezocht. Ook zijn er speciale rondleidingen en kinderactiviteiten.