FC Groningen-trainer Ernest Faber wil dat zijn spelers zaterdagavond in de wedstrijd tegen Vitesse elkaars kwaliteiten nog beter gaan gebruiken. Vooral aanvallend ziet hij verbetering mogelijk.

De ploeg won onlangs uit in Utrecht met 1-5, maar kon die klinkende overwinning vorige week thuis tegen Heracles geen vervolg geven.

Volgens de trainer staat zijn ploeg verdedigend goed, ook al zijn de spelers soms wat slordig in de omschakeling. Dat leidde dan ook tot een kans van de tegenstander. "Aanvallend moeten we nog meer gebruik maken van elkaars kwaliteiten en de kansen afmaken", zegt Faber op de clubsite.

"Daar gaat het uiteindelijk om. We hebben prima spelers en krijgen ook wel kansen, maar het gaat er om wat je daarmee doet."

Voldoende kwaliteit

De ploeg heeft voldoende kwaliteit. "We hebben veel snelheid voorin, spelers met individuele klasse, maar ook spelers die tussen de linies kunnen spelen. We worden natuurlijk geanalyseerd door de tegenstanders en dus gaat het erom nog meer in combinatie te spelen, elkaars kwaliteiten en talenten benutten. Daar is nog veel winst te boeken."

Faber verwacht dat Vitesse het spel zaterdagavond in eigen huis wil controleren. "We moeten meedogenloos zijn voor het doel en de kansen die we altijd krijgen ook gewoon afmaken."

FC Groningen kan in Arnhem niet beschikken over de geblesseerde Etienne Reijnen, Desevio Payne en Jesper Drost. De opstelling wordt na de wedstrijd tegen Heracles vermoedelijk niet gewijzigd: Padt, Davidson, Memisevic, Larsen, Hateboer, Jenssen, Linssen, Hiariej, Mahi, Hoesen en Idrissi.