Oktober van start met bomvol weekendprogramma

De maand oktober gaat in Groningen van start met een bomvol weekendprogramma.

Zaterdag wordt er stilgestaan bij de viering van het 350-jarig bestaan van de warenmarkt en zondag is er de Zeldzaam mooie markt. Maandag is er een extra warenmarkt en de Waddendag op de Tag der Deutschen Einheit, een Duitse feestdag waarop onze oosterburen massaal naar Groningen trekken.

De Beste Warenmarkt van Nederland (2016) viert dit jaar haar 350-jarig bestaan. Genoeg reden voor een feestje. Op zaterdag 1 oktober wordt er uitgebreid stilgestaan bij deze mijlpaal. De traditionele markt op de Vismarkt wordt aangevuld met live-cooking en proeverijen.

Zondag is de Vismarkt het decor van de Zeldzaam mooie markt. Bezoekers kunnen struinen langs ruim honderd kramen gevuld met unieke, originele, creatieve, hergebruikte en vintage spullen.

Nationale feestdag

Maandag viert Duitsland hun nationale feestdag Tag der Deutschen Einheit. Omdat de winkels in Duitsland gesloten zijn, trekken traditiegetrouw elk jaar op deze dag grote aantallen Duitsers naar Groningen. Ervaring leert dat de bezoekers graag winkelen op de markt. Op initiatief van de Groningen City Club, Gemeente Groningen en Marketing Groningen worden daarom deze dag speciale activiteiten georganiseerd zoals de Waddendag en een extra warenmarkt op de Vismarkt.

De Waddendag vindt plaats op het Hoge en Kleine der A, Reitemakersrijge en de Museumstraat in samenwerking met verschillende waddenverenigingen. Er zijn hier onder andere streekproducten, waddenactiviteiten en muziek. Een tuk tuk rijdt heen en weer en een Tuk Tuk shuttle van het station naar het Hoge der A.

Tip de redactie