Drie stad-Groningse voetbalclubs zijn ernstig gedupeerd door de brand zaterdagmorgen op Sportpark Het Noorden. Nadat de brand was geblust konden de verenigingen de schade opnemen. 

Die schade blijkt groot te zijn, zo meldt de stad-Groningse omroep OOGTV

De brand ontstond rond 6.30 uur op zaterdagmorgen. De brandweer rukte uit met groot materieel, maar kon niet voorkomen dat een groot deel van het complex in vlammen opging.

Het sportcomplex wordt gebruikt door de voetbalclubs Potetos, VV Groningen (VVG), VVK en de vereniging voor kinderen met een beperking Kids United. De schade voor de clubs is groot.

Ramp

"Het is echt een ramp. De kantine, de kleedkamers en al onze spullen, er is niets meer van over", laat de voorzitter van VVG, Robert Bollegraaf, weten aan OOGTV.

Het enige dat ze hebben kunnen redden zijn "een paar bekers, de spelerspassen zodat we de komende weken wel kunnen voetballen en wat foto’s van kampioenschappen."

De club voor gehandicapte kinderen Kids United is slechts ballen en sportkleding kwijtgeraakt. Maar mogelijk komt daar snel een oplossing voor, want de studentenvoetbalvereniging The Knickebockers is een actie begonnen voor Kids United door de bierprijs wat te verhogen.