De organisatie van het Holi Fusion Festival wil via de rechter afdwingen dat de gemeente Groningen alsnog een vergunning afgeeft voor het festival, dat zaterdag gepland staat op festivalterrein De Roode Haan.

De gemeente Groningen maakte deze week bekend dat het festival geen vergunning krijgt. Via een kort geding hoopt de organisatie nu toch toestemming te krijgen, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

De gemeente besloot om uit veiligheidsoverwegingen op het laatste moment toch geen vergunning af te geven. Omdat de zaak nu bij de rechter ligt, wil het gemeentebestuur nog geen uitgebreide toelichting geven voor die beslissing.

Volgens de organisatie van het Holi Fusion Festival, een dancefestival waarbij met gekleurd poeder wordt gegooid, kwam de beslissing van de gemeente volledig uit de lucht vallen.

"Alles duidde er de afgelopen maanden op dat het gewoon door kon gaan. Het lijkt erop dat ze er niet op vertrouwen dat de organisatie in orde is", aldus Steven Mahabier van organisatiebureau Exponoord tegen het Dagblad van het Noorden.

Volgens Mahabier is het festivalterrein al voor zo'n tachtig procent opgebouwd en zou afgelasting veel geld kosten.

Het kort geding dient vrijdagmiddag om 16.00 uur.