Aankomende zaterdag is het Groningse Nieuwbouwdag. In Vesta Woonforum en Informatiecentrum Meerstad worden dan 18 woningbouwprojecten gepresenteerd.

Volgens het platform Groningen Woont, een samenwerkingsverband van de gemeente Groningen, projectontwikkelaars en nieuwbouwmakelaars, is de vraag naar nieuwbouwwoningen in de stad de laatste tijd sterk gestegen.

Tijdens de aankomende Groningse Nieuwbouwdag wordt dan ook een recordaantal nieuwbouwprojecten vertoond. Daaronder gloednieuwe (deel)projecten als Het Groene Hart van Reitdiep, Helpermaar, Kroon van Tuinwijk in Ter Borch, Esweg en De Hoorn in Eelde en Pleinhuizen in Zuidhorn.

Vanwege de grote vraag naar nieuwbouw is het nu voor het eerst dat er ook nieuwbouwprojecten van buiten de stad Groningen onder de aandacht worden gebracht. Het gaat daarbij alleen om projecten binnen een straal van 10 kilometer rondom Groningen.

Informatiecentrum 

De Groningse Nieuwbouwdag vindt plaats in Vesta Woonforum aan de Peizerweg 74. Ook in het informatiecentrum van Meerstad zijn een aantal projecten te bekijken.