Syrische vluchtelingen in de stad Groningen hebben een bijzondere videoclip gemaakt. Om hun dankbaarheid aan de stad te laten zien en om een positief nieuw begin te maken, zijn Syrische vluchtelingen vanuit hun opvanglocatie een koor gestart dat op verschillende plaatsen in het Noorden optreedt.

De clip van dit koor 'New Life' gaat eind september in première op een toepasselijke plek, de synagoge van Groningen, in aanwezigheid van wethouder Mattias Gijsbertsen.

Hun repertoire bestaat uit liederen uit hun vaderland Syrië, maar ze brengen ook bekende Nederlandse liedjes ten gehore, zoals Ik hou van jou, een bekend Songfestivalliedje van Maribelle uit 1984.

Voor dit liedje is een videoclip gemaakt, samen met een blaasorkest dat voor deze gelegenheid is samengesteld uit een aantal professionele muzikanten en met hulp van een groep betrokken creatieve Groningers.

De videoclip met Ik hou van jou in de versie van New Life gaat op 25 september feestelijk in première in de Groningse synagoge. Daarna gaat de videoclip van New Life online en wordt ze op diverse plaatsen in Nederland gepresenteerd.