De fractie van het CDA heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Groningen over een boete die ondernemers in het winkelcentrum Paddepoel krijgen wanneer ze op koopzondag niet open willen zijn. 

Dat meldt gemeenteraadslid Anne Kuik.

Het CDA-raadslid laat weten dat haar fractie "verbijsterd" is over de boete van 500 euro die ondernemers van winkels in winkelcentrum Paddepoel kunnen krijgen. "Wij zijn van mening dat ondernemers niet gedwongen mogen worden om op zondag op te zijn."

Uit gesprekken met de ondernemers, na aanleiding van eerdere berichtgeving in het Dagblad van het Noorden (25 augustus jl.), blijken de spanningen tussen winkeliers en de VVE verder op te lopen, zo schrijft het CDA.

"Met de komst van de koopzondag vreesden we al dat met name de kleine zelfstandige ondernemers moesten kiezen tussen twee kwaden; een 24-uurseconomie met zeven dagen per week werken, of een flink omzetverlies aan de grote winkelketens", aldus CDA-raadslid Anne Kuik.

"Het is voor ons onacceptabel dat ondernemers verplicht worden om op zondag open te gaan." Het CDA heeft zich al vaker uitgesproken tegen een verplichte koopzondag en vraagt het college om opheldering.