Vanaf 19 september rijdt er een shuttlebus tussen Groningen Airport Eelde en de Groningse binnenstad

De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, het Zuiderdiep en de Grote Markt.

Hiermee wordt het voor passagiers gemakkelijk om met het openbaar vervoer te reizen tussen de stad Groningen en de luchthaven.

De shuttle bus is een initiatief van OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Groningen Airport Eelde en Marketing Groningen. De busverbinding wordt uitgevoerd door Qbuzz.

"We zien steeds meer toeristen via Groningen Airport Eelde naar Groningen reizen. Zeker door de 2-dagelijkse vluchten vanuit Kopenhagen die ook 19 september starten. We willen deze buitenlandse toeristen gastvrij onthalen. Door deze directe busverbinding kan dat", Aldus Hans Poll van Marketing Groningen.

OV-chipkaart

Ook Monique Clarisse van Groningen Airport Eelde is tevreden met deze ontwikkeling: "Het is een lang gekoesterde wens om een directe en snelle busverbinding tot stand te brengen tussen de luchthaven en de stad Groningen. We zijn erg blij dat we dit na de succesvolle pilot tijdens de David Bowietentoonstelling met elkaar hebben weten te realiseren."

Buskaartjes zijn verkrijgbaar in de bus voor 5 euro per enkele reis. Ook reizen met de OV-chipkaart is toegestaan in de shuttlebus.

De routekaart en de dienstregeling zijn onder andere te vinden op de website van Groningen Airport Eelde.