Duizend werkgevers hebben zich sinds februari aangesloten bij 'Zelf aan het Werk', het innovatieve vacatureplatform voor de regio Groningen-Assen.

'Zelf aan het Werk' is een initiatief van de gemeente Groningen om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt in de regio Groningen-Assen bij elkaar te brengen. Het moet het zoeken naar werk dan wel vacatures gemakkelijker maken voor zowel werkgevers als werkzoekenden.

Werkgevers kunnen op het online platform simpel en gratis hun vacatures toevoegen. 'Zelf aan het Werk' zoekt vervolgens de beste match uit het bestand aan werkzoekenden.

'Slim CV'

Dit gebeurt op basis van het 'Slim CV', dat werkzoekenden op de site kunnen aanmaken. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar werk- en leerervaring, maar volgens de gemeente ook naar passie en capaciteiten.

Wethouder sociale zaken Mattias Gijsbertsen is blij dat zich sinds de start van het project in februari 2016 zoveel werkgevers hebben aangesloten. Meer werkgevers bieden meer vacatures en meer kansen voor werkzoekenden in onze gemeente. De stap voor werkzoekenden om zich aan te sluiten is nu nog maar heel klein. En de kans op het vinden van een passende baan, is zo weer dichterbij gekomen.”

De komende tijd gaat de gemeente zich richten op het aantrekken van meer werkzoekenden. Momenteel hebben zo'n 600 mensen uit de regio zich bij het platform aangemeld.