Noorderzon trekt opnieuw 150.000 bezoekers

De 26e editie van Noorderzon Performing Arts Festival in het Groningse Noorderplantsoen heeft 150.000 bezoekers getrokken. Dat is net zoveel als vorig jaar.

Met het bezoekersaantal mag de organisatie tevreden zijn. Het festival kreeg tussen 18 en 28 augustus te maken met onstuimig weer. Zonovergoten dagen werden afgewisseld met soms stevige buien.

Hoogtepunten waren de voorstellingen 21 – Memories of Growing Up van de Zwitserse kunstenaar Mats Staub, Chekhov’s First Play en Avidya met The Dark Inn.

De programmering kwam de organisatie op een compliment te staan van Mark Russell, directeur van Under The Radar Festival in New York.

Vrijwilligers

Bij Noorderzon waren ook dit jaar weer zo’n 800 vrijwilligers actief. Ook kon het festival rekenen op de nodige financiële bijdrages van onder andere het Fonds Podiumkunsten. Ook de komende drie jaar krijgt Noorderzon geld van dat fonds.

Het festival won al meerdere prijzen, zoals De Wessel Gansfortprijs/Groninger Cultuurprijs, de Erepenning van de stad Groningen en de Europese EFFE-award voor trendsettende Europese festivals.

De 27e editie van Noorderzon vindt plaats van donderdag 17 tot en met zondag 27 augustus 2017.

Tip de redactie