Er wordt donderdag een begin gemaakt met het plaatsen van nieuwe geluidsschermen op de Noordelijke Ringweg. De nieuwe schermen komen tussen het knooppunt Reitdiepplein en de spoorbrug Groningen-Sauwerd aan de stadszijde. 

Vanwege de werkzaamheden zijn er beperkte rijstroken beschikbaar. Bovendien is op donderdag 25 en vrijdag 26 augustus de afrit Zonnelaan afgesloten tussen 9 en 15 uur. De verwachting is dat de werkzaamheden enige dagen duren.

De nieuwe kunststof geluidsschermen komen op dezelfde plek te staan als de oude, die hoognodig aan vervanging toe waren. De oude geluidsschermen zijn eind juni verwijderd. Tevens is toen ook een nieuw afwateringssysteem langs de Noordelijke Ringweg aangelegd. De nieuwe schermen zijn iets hoger, hebben een kleurrijk palet en geven de automobilist het gevoel langs een groene subtropisch woud te rijden.

De werkzaamheden maken deel uit van de zomerwerkzaamheden die tot eind augustus duren. Hierbij wordt er onder andere ook een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, en nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen aangelegd.