Mark Russell opent 26e editie Noorderzon

De Amerikaan Mark Russell verzorgt donderdag de openingsspeech voor de 26e editie van festival Noorderzon in het Noorderplantsoen.

Russell richtte in 2005 het wereldberoemde Under the Radar festival op en is daar nog steeds directeur. Een internationaal theaterfestival – met als thuisbasis the Public Theatre – dat al jaren tot een van de hoogtepunten van het theaterseizoen in New York behoort.

Openingsvoorstelling

De openingsspeeches van Mark Russell en Noorderzons algemeen directeur Femke Eerland gaan vooraf aan de openingsvoorstelling Chekhov’s First Play van het Ierse gezelschap Dead Centre, die om 21.00 uur begint.

Noorderzon duurt tot en met zondag 28 augustus. Op het programma staat traditioneel veel theater, muziek, dans en film van zowel nationale als internationale artiesten.

Ook zonder een voorstelling te bezoeken is het tijdens Noorderzon goed toeven in het Noorderplantsoen. Zowel nationaal als internationaal staat het festival bekend om z’n goede sfeer, gezellige terrassen en barretjes en heerlijke eettentjes en foodtrucks. Niet voor niets trekt het festival jaarlijks dan ook zo’n 135.000 bezoekers.

Tip de redactie