Dief springt water in om aan politie te ontkomen

De politie heeft zondagmiddag een 36-jarige man aangehouden die verdacht wordt van een diefstal en een poging tot beroving. Eerder op de middag wist hij nog aan agenten te ontkomen door het Hoornsediep in te springen.

De politie ontving zondagmorgen de melding dat een 52-jarige vrouw uit Groningen van haar telefoon was bestolen aan de Hoornsedijk in Haren.

Na de diefstal werd door de politie een zoekactie opgezet in de omgeving. Tijdens het zoeken, kregen agenten een melding binnen dat een onbekende man even verderophad geprobeerd een 63-jarige vrouw van haar fiets te beroven.

Vlak daarna meldden zich twee getuigen die een persoon in de bosje hadden gezien. Agenten troffen de man inderdaad op de aangewezen plek aan.

Achtervolging

Er ontstond een achtervolging waarbij de verdachte in het water sprong en naar een eilandje zwom. Daar verloren de agenten de man uit het oog.

De verdachte kon later alsnog worden aangehouden op basis van zijn signalement. Hij werd gespot door voorbijgangers die zijn locatie doorgaven aan de politie.

De man is in de cel gezet voor verder onderzoek.

Tip de redactie