Bijna driehonderd studio's op braakliggend stuk grond bij Oostersingel

Op het braakliggende stuk grond bij de Oostersingel en de Nieuweweg komt een wooncomplex met 297 studio’s. Bouwbedrijf Plegt-Vos heeft daarvoor een bouwvergunning gekregen.

Volgens RTV Noord wordt er al sinds 2007 nagedacht over een nieuwe invulling van het braakliggende stuk grond. Eerdere plannen belandden in de ijskast omdat de financiering niet rond kwam.

Nu ligt er toch een concreet plan te liggen, ook al kan Plegt-Vos dat zelf niet bevestigen omdat het bedrijf is gesloten vanwege de bouwvakantie. Volgens de gemeentelijke vergunning komt er echter een zes bouwlagen groot pand met in totaal bijna driehonderd studio's. Het gebouw wordt ontworpen door architectenbureau Sketch.

Op de hoek staat nog een pand, dat blijft staan. Ook op die bovenverdiepingen komen appartementen. Het plan is flink anders dan het plan dat in de ijskast ligt. Dat ging nog uit van een parkeerkelder, een winkelgalerij en slechts zestig appartementen.

Het stuk grond was ooit eigendom van woningcorporatie Nijestee dat de grond verkocht aan Plegt-Vos in verband met regelgeving.

Tip de redactie