FC Groningen kan zijn nieuwe aanwinst Samir Memisevic nog niet tonen. De Bosnische verdediger heeft nog geen werkvergunning.

De nieuwe verdediger van FC Groningen kan daardoor dit weekend nog niet in actie komen bij de eerste competitiewedstrijd in het Noordlease Stadion tegen Feyenoord. De 22-jarige verdediger mag nog niet trainen en spelen voor zijn nieuwe club.

FC Groningen start het nieuwe seizoen aanstaande zondag om 12.30 uur. De club kijkt terug op een geslaagde voorbereiding. Die werd vorige week afgesloten met een klein verlies (0-1) tegen het Engelse Southampton.

De Groningers kunnen in de eerste competitiewedstrijd ook geen beroep doen op Kasper Larsen en Simon Tibbling die voor respectievelijk Denemarken en Zweden uitkomen tijdens de Olympische Spelen.

Opstelling

FC Groningen start zondag zeker met de nieuwe aanvoerder Sergio Padt in het doel. De verdediging wordt waarschijnlijk gevormd door Hans Hateboer, Etienne Reijnen, Hedwiges Maduro en Joel van Nieff.

Bij afwezigheid van Tibbling krijgt Tom Hiariej een plek op het middenveld naast Ruben Yttergard Jenssen. Wout Drost staat daar vlak voor als de meest vooruitgeschoven middenvelder. Jarchinio Antonia, Tom van Weert en Albert Rusnak vormen vermoedelijk de aanval.