Er komt een groot feest op de Grote Markt tijdens Bommen Berend. Nu de kermis is verhuisd naar de Ossenmarkt, staat het plein twee dagen lang in het teken van muziek.

De Groningse ondernemer Paul Heikens is initiatiefnemer van de zogeheten Reünie van Groningen, dat plaatsvindt op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus.

De Vereniging voor Volksvermaken had al een vergunning klaarliggen voor het feest, dat mogelijk werd omdat de kermis dit jaar wordt verhuisd. Aanvankelijk leek het erop dat dit onder regie van de Drie Gezusters zou worden georganiseerd, maar die kwam er niet uit met Volksvermaken. Stadjer Paul Heikens pakte de handschoen echter op.

Op 26 augustus is er op de Grote Markt vooral veel dancemuziek te horen, doordat de organisatie met DJ's wil inspelen op jongeren. Een dag later ligt de nadruk vooral op Nederlandstalige muziek. Het feest gaat dan door tot ongeveer één uur 's nachts.

Heikens hoopt de line-up met regionaal en landelijk aansprekende artiesten zo snel mogelijk bekend te maken. Bommen Berend, de viering van het Groningens Ontzet, wordt dit jaar op zaterdag 27 augustus gevierd in verband met de zondagsrust.